Lisnato testo razviti oklagijom na dimenzije okruglog kalupa. Kalup premazati, staviti testo, izbockati viljuškom i koru peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20 minuta.
Odvojiti žumanca od belanaca. Ulupati čvrst sneg od belanaca i 5 kašika šećera.
U činiju staviti prah za puding od vanile, brašno, žumanca i gustin i razmutiti sa 250 ml mleka. Preostalu količinu mleka (500 ml), sipati u šerpu, dodati 5 kašika šećera, promešati i zagrejati. U zagrejano mleko dodati razmućen puding i uz neprekidno mešanje skuvati fil. U vreo fil dodati umućena belanca, brzo promešati i sjediniti fil.
Fil premazati preko kore i staviti u frižider da se ohladi.
U šerpu sipati 300 ml vode, dodati šećer (200 g) i maline, promešati i kuvati 5 minuta. Želatin rastopiti sa malo vode, dodati u maline, promešati i ostaviti žele da se ohladi.
Hladan žele preliti preko torte i ostaviti na hladnom da se stegne.
Slatku pavlaku ulupati u šlag. Ohlađenu tortu izvaditi iz kalupa, dekorisati šlagom i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 115 g
Energetska vrednost porcije - 220 kcal
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 10 %
Masti - 10 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 56 mg
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 50 %
Natrijum - 116 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 57.5 g
Energetska vrednost porcije - 110 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 5 %
Masti - 5 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 28 mg
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Natrijum - 58 mg
Vlakna - 0.5 g