„Lecivitu“ razmutiti u mlakoj vodi.
Umutiti sastojke za koru, razliti u četvrtasti dublji kalup (može i đuveč tepsija) i peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 20 minuta.
Čokolade za fil rastopiti zajedno sa “Lecivitom“ i prohladiti.
Umutiti slatku pavlaku, dodati ohlađene čokolade, promešati i filom premazati ohlađenu koru.
Slatku pavlaku zagrejati u šerpi, dodati čokoladu i rastopiti. Prohladiti, dodati bademe, promešati i sipati preko čokoladnog fila.
Kolač staviti u frižider da se dobro stegne, iseći na kocke i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 55 g
Energetska vrednost porcije - 215 kcal
Natrijum - 52 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 65 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 48 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 27.5 g
Energetska vrednost porcije - 107.5 kcal
Natrijum - 26 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 32.5 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 24 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Ugljeni hidrati - 8.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Vlakna - 0.5 g