Jabuke oljuštiti i iseći na kriške.
Kada proključa voda sa šećerom dodati jabuke i kuvati 10 minuta, pred kraj dodati sok od limuna i cimet.
Kuvati još 1 minut pa skloniti sa vatre, rashladiti i služiti hladno.
Porcija za odraslu osobu - 275 g
Energetska vrednost porcije - 110 kcal
Natrijum - 2 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 2 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 96 %
Vlakna - 4 g
Masti - 0 g
Masti (%) - 2 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Porcija za odraslu osobu - 137.5 g
Energetska vrednost porcije - 55 kcal
Natrijum - 1 mg
Belančevine - 0.5 g
Belančevine (%) - 1 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 48 %
Vlakna - 2 g
Masti - 0 g
Masti (%) - 1 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg