Umutiti kikiriki puter sa šećerom, dodati jaja, vodu, prašak za pecivo, brašno i iseckan kikiriki. Smesu staviti u špric, praviti keksiće i staviti u pleh obložen papirom za pečenje. Keks staviti u rernu zagrejanu na 200*C i peći oko 20 minuta. Keksiće izvaditi iz rerne, prohladiti i poslužiti.
Pšenično brašno koje se najčešće koristi za pripremu poslastica je belo brašno tip 500, koje može biti glatko ili oštro, a sastoji se samo od jezgra zrna pšenice pa ima manje vitamina i minerala koji su uklonjeni sa ljuskom zrna i klicom. Polubela brašna nose oznaku tip 850 dok se crna brašna tipa 1100 i 1400, iako nutricionistički vrednija, vrlo retko nalaze u prodaji.
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Natrijum - 135 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 21 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 56 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 20 g
Energetska vrednost porcije - 75 kcal
Natrijum - 67.5 mg
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 15.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 10.5 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 10.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Vlakna - 0.5 g