Umutiti jaja, dodati kiselo mleko, šećer, vanil-šećer, prašak za pecivo, ulje, sok i rendanu koru od jedne pomorandže i dve pomorandže iseckane na kockice.
Promešati sastojke, a zatim pomešati sa gužvanim tankim korama.
Tepsiju premazati uljem, staviti na dno dve kore, ređati gužvaru i preklopiti sa dve preostale kore.
Pitu peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko pola sata.
Pripremiti sirup od vode, šećera i soka od limuna.
Toplu gužvaru sa pomorandžom preliti sirupom i ostaviti da se ohladi.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 215 kcal
Natrijum - 237 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 62 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 38 g
Ugljeni hidrati (%) - 71 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 107.5 kcal
Natrijum - 118.5 mg
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 10.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 31 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 35.5 %
Vlakna - 0.5 g