Toggle Navigation

 

Grilijaž torta

Ako nemate blender, ohlađenu masu za grilijaž stavite u vrećicu za zamrzivač, dobro je zatvorite i pređite oklagijom preko nje.

Plativoo
Priprema

U blenderu umutiti penasto jaja. Dodati šećer, brašno, lešnike, vodu i prašak za pecivo. Sipati masu u pripremljen kalup i peći u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 20 minuta.

Šećer rastopiti u šerpici na tihoj vatri, dok ne dobije lepu braon boju, a zatim dodati seckane lešnike, promešati i sipati na tanjir premazan margarinom. Ostaviti da se masa ohladi, a zatim je samleti u blenderu.

Jaja, žumanca i šećer dobro umutiti. Dodati umućenu slatku pavlaku, margarin i grilijaž masu. Mutiti dok fil ne postane penast.

Koru premazati filom i posuti lešnicima.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 80 g

Energetska vrednost porcije - 280 kcal

Natrijum - 110 mg

Masti - 18 g

Masti (%) - 56 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 84 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 5 %

Ugljeni hidrati - 28 g

Ugljeni hidrati (%) - 39 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 40 g

Energetska vrednost porcije - 140 kcal

Natrijum - 55 mg

Masti - 9 g

Masti (%) - 28 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 42 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 2.5 %

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

20

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Kora:
    • 2 jaja
    • 5 kašika vode
    • 150 g šećera
    • 100 g brašna
    • 80 g mlevenih lešnika
    • 5 g prašak za pecivo
  • Grilijaž:
    • 100 g šećera
    • 150 g seckanih lešnika
  • Krem:
    • 2 jaja
    • 4 žumanca
    • 140 g iseckanih lešnika
    • 200 g margarina
    • 250 ml slatke pavlake
    • 260 g šećera