U blenderu umutiti penasto jaja. Dodati šećer, brašno, lešnike, vodu i prašak za pecivo. Sipati masu u pripremljen kalup i peći u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 20 minuta.
Šećer rastopiti u šerpici na tihoj vatri, dok ne dobije lepu braon boju, a zatim dodati seckane lešnike, promešati i sipati na tanjir premazan margarinom. Ostaviti da se masa ohladi, a zatim je samleti u blenderu.
Jaja, žumanca i šećer dobro umutiti. Dodati umućenu slatku pavlaku, margarin i grilijaž masu. Mutiti dok fil ne postane penast.
Koru premazati filom i posuti lešnicima.
Porcija za odraslu osobu - 80 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 110 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 56 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 84 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 140 kcal
Natrijum - 55 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 42 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %
Vlakna - 0.5 g