Toggle Navigation

 

Dvobojni kolač

Jednostavna, dobitna kombinacija.

Plativoo
Priprema

Penasto umutiti mast sa šećerom, a zatim dodavati jedno po jedno jaje, brašno, vanil-šećer, sodu bikarbonu i mleko. Smesu mutiti dok se sastojci ne sjedine.

Odvojiti trećinu smese, dodati kakao i umutiti.

U podmazanu tepsiju izlivati smesu sledećim redom: staviti dve kašike žute smese, zatim jednu kašiku tamne smese i ponavljati postupak dok se smese ne potroše i izmešaju.

Kolač staviti u rernu zagrejanu na 200°C i peći oko 25 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 40 g

Energetska vrednost porcije - 160 kcal

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 7 %

Masti - 4 g

Masti (%) - 40 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 21 mg

Ugljeni hidrati - 11 g

Ugljeni hidrati (%) - 53 %

Natrijum - 37 mg

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 20 g

Energetska vrednost porcije - 80 kcal

Belančevine - 0.5 g

Belančevine (%) - 3.5 %

Masti - 2 g

Masti (%) - 20 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 10.5 mg

Ugljeni hidrati - 5.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %

Natrijum - 18.5 mg

Vlakna - 0 g

Broj osoba

36

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 4 jajeta
    • 280 g šećera
    • 280 g brašna
    • 150 g masti
    • 1 kesica vanil šećera
    • 1 kašičica sode bikarbone
    • 200 ml mleka
    • 3 kašike kakaa
Ključne reči:
jaja šećer mleko kakao