Toggle Navigation

 

Crnci sa šeširom

Veoma sočan i ukusan kakao kolač.

Plativoo
Priprema

Umutiti u dubljoj činiji sastojke za koru, razliti u dublju tepsiju i ispeći u rerni na 200*C, oko 20 minuta.

Skuvati preliv: šećer i mleko kuvati dok se ne rastopi, zatim preliti toplu koru.

Kolač ohladiti, iseći kocke i na svaku staviti po puslu šlaga.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 80 g

Energetska vrednost porcije - 230 kcal

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 6 %

Masti - 14 g

Masti (%) - 53 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 47 mg

Ugljeni hidrati - 25 g

Ugljeni hidrati (%) - 41 %

Natrijum - 71 mg

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 40 g

Energetska vrednost porcije - 115 kcal

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 3 %

Masti - 7 g

Masti (%) - 26.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 23.5 mg

Ugljeni hidrati - 12.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %

Natrijum - 35.5 mg

Vlakna - 0 g

Broj osoba

30

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Kora:
    • 6 jaja
    • 24 kašike šećera
    • 24 kašike brašna
    • 24 kašike mleka
    • 24 kašike ulja
    • 4 kašike kakao praha
    • prašak za pecivo
  • Preliv:
    • 500 ml mleka
    • 8 kašika šećera
  • Dekoracija:
    • 100 ml slatke pavlake