Toggle Navigation

 

Čokoladni toranj sa malinama

Malina je veoma cenjeno voće zbog prijatnog, aromatičnog i osvežavajućeg ukusa. Plod maline se može koristiti u svežem ili smrznutom stanju, kao i za raznorazne sokove, sirupe, vina, prirodne likere, kompote, zatim za slatko, džem, marmelade i kandirano voće.

Plativoo
Priprema

Čokoladu rastopiti na pari, izliti na papir za pečenje, prekriti još jednim listom papira i razvući oklagijom. Još mlaku čokoladu iseći nožem na kvadrate veličine 4x4cm i staviti u frižider da se hladi.

Otopljene maline pomešati sa slatkom pavlakom i umutiti u čvrst krem.

Ređati poslasticu sledećim redom: listić čokolade, krem od malina, listić čokolade i ponavljati postupak još 3 puta.

Čokoladni toranj dekorisati listićima sveže mente i malinama i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 240 g

Energetska vrednost porcije - 700 kcal

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 3 %

Masti - 56 g

Masti (%) - 66 %

Zasićene masti - 34 g

Holesterol - 111 mg

Ugljeni hidrati - 57 g

Ugljeni hidrati (%) - 31 %

Natrijum - 34 mg

Vlakna - 8 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 120 g

Energetska vrednost porcije - 350 kcal

Belančevine - 3.5 g

Belančevine (%) - 1.5 %

Masti - 28 g

Masti (%) - 33 %

Zasićene masti - 17 g

Holesterol - 55.5 mg

Ugljeni hidrati - 28.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %

Natrijum - 17 mg

Vlakna - 4 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g crne čokolade za kuvanje
    • 350 ml slatke pavlake
    • 300 g malina
    • sveža menta
Ključne reči:
čokolada maline slatka pavlaka