Penasto umutiti puter sa šećerom, dodati jaja, vanil-šećer, kiselo mleko, prašak za pecivo, kakao, brašno i kornfleks.
Dobro sjediniti masu, razliti u pripremljen kalup i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200*C, oko 25 minuta.
Umutiti pavlaku, staviti maline i lagano promešati.
Fil sipati na prohlađenu koru i ostaviti da se stegne.
Tortu servirati na tanjir i ukrasiti.
Ukoliko ne želite da uživanje u slatkišima dovede do povećanja telesne težine, ovu, kao i sve druge poslastice morate brižljivo uklopiti u dnevni jelovnik, kako ne biste narušili krhku ravnotežu između vaših energetskih potreba i energetske potrošnje.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Natrijum - 140 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 44 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 61 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 100 kcal
Natrijum - 70 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 22 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 30.5 %
Vlakna - 1 g