Od 4 jaja odvojiti belanca od žumanaca. U žumanca dodati šećer i mutiti dok se ne rastopi, a zatim dodati mleko i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dodati 200 g mlevenog badema i šne od belanaca i pažljivo promešati.
Smesu razliti u kalup obložen papirom za pečenje i peći koru u rerni zagrejanoj na 180*C oko 25 minuta.
Za to vreme na pari rastopiti 75 g margarina, 150 g čokolade i gustin. Skloniti sa vatre, dodati jedno po jedno žumance i promešati. Umutiti 400 ml slatke pavlake, sjediniti je uz neprekidno mešanje sa smesom od čokolade, dodati preostalu količinu badema i fil dobro promešati. Fil ostaviti u frižider da se ohladi.
Gotovu koru ohladiti i preseči na dva dela. Premazati donju koru filom, preklopiti drugom korom i tortu ostaviti da se hladi.
Rastopiti na pari preostali margarin, čokoladu i slatku pavlaku, malo prohladiti i glazurom premazati tortu.
Porcija za odraslu osobu - 125 g
Energetska vrednost porcije - 490 kcal
Belančevine - 11 g
Belančevine (%) - 8 %
Masti - 39 g
Masti (%) - 69 %
Zasićene masti - 14 g
Holesterol - 141 mg
Ugljeni hidrati - 30 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Natrijum - 174 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 62.5 g
Energetska vrednost porcije - 245 kcal
Belančevine - 5.5 g
Belančevine (%) - 4 %
Masti - 19.5 g
Masti (%) - 34.5 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 70.5 mg
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 11.5 %
Natrijum - 87 mg
Vlakna - 2 g