Želatin razmutiti sa malo vode i ostaviti da odstoji.
Čokoladu otopiti u šerpici, dodati rum i ostaviti da se prohladi.
Umutiti biljnu pavlaku u dubljoj činiji. Sjediniti sir sa želatinom, dodati otopljenu čokoladu i pomešati sa umućenom pavlakom. Izmiksati sve sastojke, dodati borovnice i lagano promešati.
Bademe iseckati i posuti po dnu kalupa, a deo celih badema ostaviti za ukrašavanje.
Preko badema rasporediti pripremljen krem, posuti celim bademima i ostaviti da se torta dobro ohladi. Ukrasiti po želji i servirati.
S obzirom na to da bademi imaju veliki udeo masnoća, jako je važno čuvati ih na primeren način kako ne bi užegli. Čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi na tamnom, hladnom i suvom mestu. Ukoliko ih čuvate u frižideru, svežina badema će se održati i nekoliko meseci, a ukoliko ih zamrznete i do godinu dana.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 215 kcal
Natrijum - 50 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 41 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 2 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 50 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 107.5 kcal
Natrijum - 25 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 20.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Vlakna - 1 g