Umutiti penasto belanca, dodati šećer, žumanca, mleko i ulje. U smesu dodati brašno, kakao i vanil šećer, promešati i staviti u kalup premazan uljem. Kolač peći u rerni zagrejanoj na 200°C dok ne porumeni. Skuvati sirup od mleka, šećera i vanil šećera, ohladiti i preliti preko pečenog i ohlađenog kolača. Ostaviti da kolač upije sirup i da se skroz ohladi. Kolač premazati džemom od kajsija, dekorisati šlagom i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Natrijum - 49 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 20 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 68 %
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 25 g
Energetska vrednost porcije - 60 kcal
Natrijum - 24.5 mg
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 10 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 34 %
Vlakna - 0 g