Toggle Navigation

 

Brza torta od šumskog voća

Sočno, kremasto i neodoljivo.

Plativoo
Priprema

Skuvati sirup od vode, 100 g šećera i 200 g šumskog voća.

Želatin razmutiti sa malo vode, ostaviti da nabubri, a zatim ga lagano zagrejati, pazeći da ne proključa.

Ulupati čvrst šlag od slatke pavlake, dodati šećer u prahu, mileram i želatin. Fil dobro umutiti i na kraju dodati preostalo šumsko voće i lagano promešati.

Kore za tortu preseći po dužini, preliti sirupom i ostaviti sa strane da se ohlade. Premazati prvu koru filom, preklopiti drugom korom i ponavljati postupak dok se ne potroše sastojci.

Tortu dekorisati šlagom i čuvati u frižideru.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 160 g

Energetska vrednost porcije - 350 kcal

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 7 %

Masti - 18 g

Masti (%) - 46 %

Zasićene masti - 9 g

Holesterol - 42 mg

Ugljeni hidrati - 12 g

Ugljeni hidrati (%) - 47 %

Natrijum - 413 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 80 g

Energetska vrednost porcije - 175 kcal

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 3.5 %

Masti - 9 g

Masti (%) - 23 %

Zasićene masti - 4.5 g

Holesterol - 21 mg

Ugljeni hidrati - 6 g

Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %

Natrijum - 206.5 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

16

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 1 pakovanje gotovih okruglih kora za tortu
    • 599 ml slatke pavlake
    • 500 g milerama
    • 250 g šećera u prahu
    • 4 kesice želatina
    • 800 g šumskog voća