Skuvati sirup od vode, 100 g šećera i 200 g šumskog voća.
Želatin razmutiti sa malo vode, ostaviti da nabubri, a zatim ga lagano zagrejati, pazeći da ne proključa.
Ulupati čvrst šlag od slatke pavlake, dodati šećer u prahu, mileram i želatin. Fil dobro umutiti i na kraju dodati preostalo šumsko voće i lagano promešati.
Kore za tortu preseći po dužini, preliti sirupom i ostaviti sa strane da se ohlade. Premazati prvu koru filom, preklopiti drugom korom i ponavljati postupak dok se ne potroše sastojci.
Tortu dekorisati šlagom i čuvati u frižideru.
Porcija za odraslu osobu - 160 g
Energetska vrednost porcije - 350 kcal
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 7 %
Masti - 18 g
Masti (%) - 46 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 42 mg
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Natrijum - 413 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 80 g
Energetska vrednost porcije - 175 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Masti - 9 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 21 mg
Ugljeni hidrati - 6 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Natrijum - 206.5 mg
Vlakna - 1 g