Pomešati pistaće, orahe i vanil šećer.
U drugoj činijici pomešati ulje i vodu za premazivanje kora. U podmazan pleh ređati 4 kore i premazati svaku mešavinom ulja i vode. Posuti pistaćima i orasima, poklopiti korom i tako redom dok se ne potroše svi sastojci.
Iseći baklavu na manje komade i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 220*C, oko 30 minuta.
Skuvati preliv od vode, šećera i limunovog soka. Toplu i pečenu baklavu preliti skuvanim sirupom i ostaviti da se ohladi i da baklava upije sirup, a tek tada servirati i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 310 kcal
Natrijum - 99 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 57 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 27 g
Ugljeni hidrati (%) - 34 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 155 kcal
Natrijum - 49.5 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 28.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Ugljeni hidrati - 13.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 17 %
Vlakna - 1.5 g