Toggle Navigation

 

Voćni jogurt od šumskog voća

šumsko voće je u frižideru najbolje čuvati neoprano. Dovoljno je samo odvojiti oštećene plodove i zatvoriti u suvu, plastičnu posudu. Zamrznuto voće ostavite da se odmrzava na sobnoj temperaturi nekoliko minuta pre nego što ih stavite u jelo koje se ne mora kuvati. 

Plativoo
Priprema

Sjediniti šećer, jogurt, ekstrakt i bademe. Postepeno dodavati voće i mešati. Razliti u čaše i do služenja držati u frižideru. Ukrasiti listićima mente

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 190 g

Energetska vrednost porcije - 240 kcal

Natrijum - 69 mg

Masti - 9 g

Masti (%) - 32 %

Zasićene masti - 1 g

Belančevine - 9 g

Belančevine (%) - 14 %

Ugljeni hidrati - 33 g

Ugljeni hidrati (%) - 54 %

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 95 g

Energetska vrednost porcije - 120 kcal

Natrijum - 34.5 mg

Masti - 4.5 g

Masti (%) - 16 %

Zasićene masti - 0.5 g

Belančevine - 4.5 g

Belančevine (%) - 7 %

Ugljeni hidrati - 16.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 27 %

Vlakna - 2 g

Broj osoba

6

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g šumskog voća
    • 600 ml jogurta
    • 100 g puding od limuna
    • 100 g šećera
    • sveža menta