Toggle Navigation

 

Voćni jogurt od kajsija

Kajsije se cele godine mogu kupiti samo u obliku kompota, pre svega zato što sveže teško podnose duži transport. Kompoti su zaslađeni, tako da treba voditi računa o količini šećera koja se dodaje poslastici. 

Plativoo
Priprema

Puding razmutiti u soku, dodati šećer i kuvati dok se ne zgusne. Osatviti da se ohladi. Kajsije iseckati na sitne kockice, dodati u puding, uliti jogurt, promešati, razliti u čaše i posuti cimetom. Do služenja držati u frižideru. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 170 g

Energetska vrednost porcije - 160 kcal

Natrijum - 132 mg

Masti (%) - 2 %

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 8 %

Ugljeni hidrati - 38 g

Ugljeni hidrati (%) - 90 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 85 g

Energetska vrednost porcije - 80 kcal

Natrijum - 66 mg

Masti (%) - 1 %

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 4 %

Ugljeni hidrati - 19 g

Ugljeni hidrati (%) - 45 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

6

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g kajsija
    • 200 ml fileta pilećeg belog mesa
    • 1 puding od vanile
    • 100 g šećera
    • 300 ml jogurta