Toggle Navigation

 

Šejk od krušaka

Kada kupujete kruške birajte neoštećene i nedozrele plodove pošto kruške jako brzo sazru. Nemojte ih ostavljati u plastičnim kesama jer se tako ubrzava proces truljenja. Pošto lako apsorubuju razne mirise, nemojte ih držati blizu hrane koja ima specifičan i jak miris. 

Plativoo
Priprema

Polovinu voća iseckati i staviti u čaše, a drugu polovinu sa šećerom i mlekom izmiksati u blenderu. Preliti preko voća u čašama i dekorisati po želji. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 455 g

Energetska vrednost porcije - 300 kcal

Masti - 2 g

Masti (%) - 6 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 6 mg

Belančevine - 8 g

Belančevine (%) - 9 %

Ugljeni hidrati - 68 g

Ugljeni hidrati (%) - 85 %

Vlakna - 9 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 227.5 g

Energetska vrednost porcije - 150 kcal

Masti - 1 g

Masti (%) - 3 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 3 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 4.5 %

Ugljeni hidrati - 34 g

Ugljeni hidrati (%) - 42.5 %

Vlakna - 4.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 600 ml mleka
    • 2 kašike žutog šećera
    • 4 kruške
    • 3 banane
Ključne reči:
mleko banane kruške žuti šecer