Kvasac razmutiti u vodi sa malo šećera i ostaviti da nabubri.
Izmešati ga sa ostalim sastojcima, umesiti mekše testo i ostaviti da naraste na toplom mestu. Testo staviti na radnu površinu, premesiti i napraviti jufku.
Staviti u pleh za pečenje, ostaviti da odstoji još pola sata, a zatim ispeći hleb u rerni zagrejanoj na 200*, dok korica ne dobije smeđu boju.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 450 kcal
Natrijum - 422 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 72 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 72 g
Ugljeni hidrati (%) - 56 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 225 kcal
Natrijum - 211 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 36 mg
Belančevine - 6.5 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 36 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Vlakna - 1.5 g