U dubljoj činiji umutiti margarin i žumanca. Dodati kiselu pavlaku, mleko, so, brašno i prašak za pecivo.
Ostaviti testo da odstoji pola sata, a zatim ga razvući oklagijom na list debljine 1 cm. Iseći štanglice i poređati u tepsiju. Premazati ih belancetom i posuti semenkama lana.
Staviti da se peku u zagrejanu rernu na 220*C, oko 20 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 130 kcal
Natrijum - 71 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 13 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 59 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 20 g
Energetska vrednost porcije - 65 kcal
Natrijum - 35.5 mg
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 6.5 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Ugljeni hidrati - 9.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 29.5 %
Vlakna - 0.5 g