Razmutiti suvi kvasac sa malo mlakog mleka i šećera i ostaviti par minuta.
Rastopiti puter u mleku i ohladiti.
Pomešati brašno, šećer, so, kvasac, rastopljeni puter sa mlekom i jaje. Umesiti glatko testo. Ostaviti testo na toplom mestu da naraste dvostruko.
Premesiti testo, razvaljati i formirati hleb. Staviti u kalup i ostaviti na toplom oko pola sata.
Peći u rerni zagrejanoj na 220*C, oko 30 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 122 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 38 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 48 g
Ugljeni hidrati (%) - 68 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 140 kcal
Natrijum - 61 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 10.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 19 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 34 %
Vlakna - 1 g