Odvojiti žumanca i belanca u posebne posude. Belanca umutiti u čvrst sneg, a žumanca penasto umutiti uz postepeno dodavanje preostalih sastojka: brašna, vode, ulja, praška za pecivo i soli. U umućenu smesu od žumanaca dodati belanca, pažljivo varjačom promešati i smesu staviti u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Koru peći u rerni zagrejanoj na 200°C (bez otvaranja rerne) oko 15 minuta. Koru staviti na vlažnu pamučnu krpu i uviti kao rolat.
U činiju staviti sitan sir, kiselu pavlaku, margarin, sitno iseckanu barenu šunku i kisele krastavce, dobro izmešati i napraviti nadev.
Rolat odviti iz krpe, premazati nadevom i zatim ponovo zaviti u rolat. Ostaviti na hladnom da se stegne.
Slani rolat sa šunkom i krastavcima premazati sitnim sirom, posuti rendanim parmezanom i iseći na šnite.
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 145 kcal
Natrijum - 423 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 66 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 71 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 4 g
Ugljeni hidrati (%) - 13 %
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 35 g
Energetska vrednost porcije - 72.5 kcal
Natrijum - 211.5 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 35.5 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Ugljeni hidrati - 2 g
Ugljeni hidrati (%) - 6.5 %
Vlakna - 0 g