U posudu staviti brašno, suvi kvasac, šećer, ulje, doliti mlaku vodu i umesiti testo.
Testo razvući oklagijom na veličinu okrugle tepsije. Tepsiju premazati uljem i posuti brašnom, a zatim staviti testo, posuti susamom i ostaviti da odstoji 15 minuta.
Pomešati ajvar, kečap i sok od paradajza, premazati testo, posuti origanom i staviti listove pršute i slanine.
Picu posuti rendanim trapistom i peći u rerni zagrejanoj na 220*C oko 15 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 160 g
Energetska vrednost porcije - 395 kcal
Natrijum - 890 mg
Masti - 35 g
Masti (%) - 39 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 75 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 20 %
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 41 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 80 g
Energetska vrednost porcije - 197.5 kcal
Natrijum - 445 mg
Masti - 17.5 g
Masti (%) - 19.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 37.5 mg
Belančevine - 8.5 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %
Vlakna - 0.5 g