Umutiti jaje i margarin u činiji. Dodati sve preostale sastojke: brašno, senf, beli biber, so, prašak za pecivo, rendani trapist i uz dolivanje potrebne količine tečnosti umesiti glatko testo.
Razviti testo na debljinu 1 cm i modlicom vaditi krekere. Poređati ih u tepsiju, premazati uljem i posuti kimom.
Ispeći krekere u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 20 minuta.
Kada porumene, izvaditi ih iz rerne, staviti na tanjir i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 100 kcal
Natrijum - 92 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 11 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 55 %
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 20 g
Energetska vrednost porcije - 50 kcal
Natrijum - 46 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 16.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 5.5 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 6.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %
Vlakna - 0 g