U posudu staviti heljdino i kukuruzno brašno i suvi kvasac, a zatim preliti ključalom vodom. Lagano mesiti testo, pa dodati, kim, so, šećer, pa uz postepeno dolivanje mleka umesiti glatko testo. Premesiti testo i ostaviti na toplom mestu da se udvostruči.
Ponovo premesiti, razviti oklagijom i premazati rastopljenim puterom. Uviti veknu od testa, staviti u tepsiju obloženu papirom za pečenje i ostaviti da odstoji oko 20 minuta.
Hleb peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko pola sata.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 250 kcal
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 8 %
Masti - 6 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 13 mg
Ugljeni hidrati - 44 g
Ugljeni hidrati (%) - 70 %
Natrijum - 93 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 125 kcal
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 4 %
Masti - 3 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 6.5 mg
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Natrijum - 46.5 mg
Vlakna - 0.5 g