Razmutiti kvasac sa malo mlakog mleka i šećerom.
U činiju staviti heljdino i pšenično brašno, margarin, so, razmućen kvasac i preostalo mleko. Umesiti meko testo, napraviti jufkice i ostaviti da odstoje.
Oklagijom razviti jufkicu, iseći na osam delova i uvijati kiflice. Ređati ih u tepsiju i premazati umućenim belancetom.
Ispeći kiflice u zagrejanoj rerni na 220*c, oko 25 minuta, dok ne porumene.
Izvaditi kiflice iz rerne i servirati na tanjir.
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 190 kcal
Natrijum - 109 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 36 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 52 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 25 g
Energetska vrednost porcije - 95 kcal
Natrijum - 54.5 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Vlakna - 2.5 g