Sve tri vrste brašna (heljdino, pirinčano i integralno) staviti u posudu, dodati mleveni kikiriki, so i ulje.
Promešati, postepeno dodavati toplu vodu i umesiti testo.
Testo premestiti u podmazan pleh, poravnati navlaženim rukama i posuti semenkama lana.
Peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 40 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 10 %
Masti - 6 g
Masti (%) - 65 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 37 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Natrijum - 87 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 115 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 5 %
Masti - 3 g
Masti (%) - 32.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 18.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 12.5 %
Natrijum - 43.5 mg
Vlakna - 1 g