Kvasac posuti šećerom i mlakim mlekom, ostaviti da uskisne, dodati brašno, ulje, posoliti i umesiti testo. Premesiti na radnoj površini i ostaviti na toplom mestu 40 minuta da se udvostruči.
Razviti oklagijom na pravougaonik, premazati kiselom pavlakom, posuti parmezanom i poređati listiće suvog vrata. Uviti testo u rolat a zatim iseći na komade debljine 3 cm. Ređati, jedan uz drugi, u kalup obložen papirom za pečenje.
Premazati umućenim jajetom, posuti preostalim parmezanom i svežim ruzmarnom i ostaviti još pola sata na toplom mestu.
Hleb peći u rerni zagrejanoj na 180*C, oko 40 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 275 kcal
Natrijum - 308 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 27 mg
Belančevine - 11 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 59 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 137.5 kcal
Natrijum - 154 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 13.5 mg
Belančevine - 5.5 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 29.5 %
Vlakna - 1 g