Kvasac razmrviti, posuti šećerom, preliti toplom vodom i ostaviti da uskisne.
U posudu staviti brašno, šećer, pripremljen kvasac, žumanca, 200 g margarina, so, šafran, koru od limuna i na kraju dodati prašak za pecivo. Umesiti glatko i rastegljivo testo. Ostaviti na toplom mestu da se udvostruči.
Udvostručeno testo premesiti na radnoj površini, razviti tri valjka i premazati rastopljenim margarinom. Isplesti pletenicu, saviti i staviti u okruglu tepsiju.
Premazati umućenim belancima sa susamom i ostaviti 10-ak minuta na toplom. Pletenicu peći u rerni zagrejanoj na 100°C oko 10 minuta, a zatim još 20 minuta na temperaturi od 180°C.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 275 kcal
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 9 %
Masti - 12 g
Masti (%) - 41 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 61 mg
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 50 %
Natrijum - 170 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 137.5 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Masti - 6 g
Masti (%) - 20.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 30.5 mg
Ugljeni hidrati - 17.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Natrijum - 85 mg
Vlakna - 1 g