Toggle Navigation

 

Posna pogača sa mineralnom vodom

Baš domaćinski izgleda.

Plativoo
Priprema

U posudu staviti brašno, so, prašak za pecivo, ulje i uz dolivanje mineralne vode umesiti testo.

Testo mora biti šupljikavo i da se odvaja od zidova posude.

Staviti testo u podmazan pleh, izbockati viljuškom i peći dok ne porumeni.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 330 kcal

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 8 %

Masti - 12 g

Masti (%) - 31 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 50 g

Ugljeni hidrati (%) - 61 %

Natrijum - 170 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 165 kcal

Belančevine - 3.5 g

Belančevine (%) - 4 %

Masti - 6 g

Masti (%) - 15.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 25 g

Ugljeni hidrati (%) - 30.5 %

Natrijum - 85 mg

Vlakna - 1 g

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 1 kg oštrog brašna
    • 180 ml ulja
    • praška za pecivo
    • 2 kašičice soli
    • 350 ml mineralne vode