Izmrviti kvasac, posuti šećerom, dodati tri kašike brašna i preliti zagrejanim mlekom. Ostaviti da kvasac uskisne.
U činiju staviti brašno, so, jaja, rastopljen margarin, kiselu pavlaku, promešati, a zatim dodati pripremljen kvasac. Umesiti glatko, vazdušasto testo i ostaviti da se udvostruči oko sat vremena.
Testo podeliti na jufke, razvući oklagijom, iseći na trouglove i praviti kiflice.
Premazati umućenim žumancem, staviti u tepsiju i peći na 180°C oko pola sata, odnosno dok ne dobiju zlatno žutu boju.
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 145 kcal
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 11 %
Masti - 4 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 24 mg
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 62 %
Natrijum - 50 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 25 g
Energetska vrednost porcije - 72.5 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Masti - 2 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 12 mg
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Natrijum - 25 mg
Vlakna - 0.5 g