Testo rastanjiti oklagijom, staviti u tepsiju i ostaviti da malo odstoji na toplom mestu.
Preko testa staviti punjene masline, premazati maslinovim uljem i peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200*C.
Izvaditi pogaču, ponovo je premazati uljem, posuti morskom soli, a zatim vratiti u rernu i peći jo 10 minuta.
Pogaču ohladiti i iseći na manju parčad. Servirati uz tunjevinu i sok od jabuke.
Porcija za odraslu osobu - 300 g
Energetska vrednost porcije - 600 kcal
Natrijum - 760 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 16 mg
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 82 g
Ugljeni hidrati (%) - 55 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 150 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Natrijum - 380 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 8 mg
Belančevine - 11 g
Belančevine (%) - 7.5 %
Ugljeni hidrati - 41 g
Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %
Vlakna - 5.5 g