Na testo za picu naneti mešavinu kečapa i pavlake za kuvanje.
Preko poređati kolutove paradajza i mocarele, rasporediti sardine i dodati bosiljak.
Staviti da se peče u zagrejanu rernu 10-ak minuta na 190*C.
Najbolji izvori kalcijuma u hrani su mleko i mlečni proizvodi, pri čemu sadržaj masti ne utiče bitno na sadržaj ovog dragocenog minerala. Ostali dobri izvori kalcijuma su sardine, losos, alge, zeleno povrće, sušeno voće, orašasti plodovi i tofu. Utvrđen dnevni adekvatni unos kalcijuma za odrasle je 1000 mg što je količina koja se dobije konzumacijom tri velike čaše mleka.
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Energetska vrednost porcije - 320 kcal
Natrijum - 950 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 71 mg
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 56 g
Ugljeni hidrati (%) - 52 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 125 g
Energetska vrednost porcije - 160 kcal
Natrijum - 475 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 35.5 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Vlakna - 0.5 g