Francuski hleb iseći na tanke kriške. Jednu polovinu premazati pavlakom, a drugu kečapom i na njih ređati narezane suhomesnate proizvode. Dodati trapist, kisele krastavce i po želji isečenu papriku i čeri paradajz. Sendviče poslužiti sa sokom od pomorandže.
Preporučeni dnevni unos natrijuma je oko 2300 miligrama. Nakon ovog obroka ostatak dana budite pažljivi sa unosom soli.
Porcija za odraslu osobu - 465 g
Energetska vrednost porcije - 565 kcal
Natrijum - 1700 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 51 mg
Belančevine - 30 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 85 g
Ugljeni hidrati (%) - 61 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 232.5 g
Energetska vrednost porcije - 282.5 kcal
Natrijum - 850 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 8.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 25.5 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 42.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 30.5 %
Vlakna - 1.5 g