Zagrejati vodu i mleko, dodati šećer, razmrvljen kvasac i ostaviti da uskisne.
U kvasac dodati brašno, so, ulje i umesiti vazdušasto testo. Podeliti na osam jufki i ostaviti na toplom mestu da se udvostruče.
Razvući jufke oklagijom, iseći na trouglove, napuniti sastojcima za nadev i umotati kiflice.
Premazati umućenim jajetom i peći u rerni na 180°C dok ne porumene.
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 110 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 12 %
Masti - 5 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 9 mg
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 48 %
Natrijum - 85 mg
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 20 g
Energetska vrednost porcije - 55 kcal
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 6 %
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 4.5 mg
Ugljeni hidrati - 6.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Natrijum - 42.5 mg
Vlakna - 0 g