Toggle Navigation

 

Pica kiflice

Dobitna kombinacija.

Plativoo
Priprema

Zagrejati vodu i mleko, dodati šećer, razmrvljen kvasac i ostaviti da uskisne.

U kvasac dodati brašno, so, ulje i umesiti vazdušasto testo. Podeliti na osam jufki i ostaviti na toplom mestu da se udvostruče.

Razvući jufke oklagijom, iseći na trouglove, napuniti sastojcima za nadev i umotati kiflice.

Premazati umućenim jajetom i peći u rerni na 180°C dok ne porumene.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 40 g

Energetska vrednost porcije - 110 kcal

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 12 %

Masti - 5 g

Masti (%) - 40 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 9 mg

Ugljeni hidrati - 13 g

Ugljeni hidrati (%) - 48 %

Natrijum - 85 mg

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 20 g

Energetska vrednost porcije - 55 kcal

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 6 %

Masti - 2.5 g

Masti (%) - 20 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 4.5 mg

Ugljeni hidrati - 6.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 24 %

Natrijum - 42.5 mg

Vlakna - 0 g

Broj osoba

30

Vreme pripreme

65 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Testo:
    • 1 kg pšeničnog brašna
    • 1 svež kvasac
    • 250 ml vode
    • 250 ml mleka
    • 2 kašičice soli
    • 1 kašika šećera
    • 1 šolja ulja
    • 1 za premazivanje jaje
  • Nadev:
    • 200 g šunkarice
    • 200 g trapista
    • 100 ml kečapa
    • 100 g šampinjona
    • 1 kašika origana