Razmutiti kvasac sa malo mleka i šećera i ostaviti da uskisne.
U brašno dodati mast, žumance, kiselu pavlaku, so i pripremljen kvasac. Umesiti testo uz dolivanje preostale količine mleka. Testo ostaviti na toplom mestu oko pola sata da se udvostruči.
Premesiti testo, rastanjiti oklagijom i modlom vaditi pogačice. Ređati pogačice u tepsiju obloženu papirom za pečenje, premazati umućenim jajetom, posuti susamom i peći u rerni zagrejanoj na 200°C dok ne porumene.
Porcija za odraslu osobu - 30 g
Energetska vrednost porcije - 110 kcal
Natrijum - 30 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 20 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 49 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 15 g
Energetska vrednost porcije - 55 kcal
Natrijum - 15 mg
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 10 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 24.5 %
Vlakna - 0.5 g