Svež kvasac preliti sa malo mlakog mleka, posuti kašičicom šećera i ostaviti oko 10-ak minuta da uskisne.
Puter rastopiti u toplom mleku.
U posudu staviti pšenično brašno, preostali šećer, so, pripremljen kvasac i puter sa mlekom. Umesiti meko testo. Gotovo testo laganim pokretima premesiti na radnoj površini, podeliti na loptice (jufke), a zatim ga prekriti i ostaviti na toplo mesto da se udvostruči.
Jufke rastanjiti oklagijom, iseći na manje trouglove i uviti kifle. Kifle poređati u tepsiju obloženu papirom za pečenje, premazati hladnim mlekom sa žumancetom i peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 15 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Natrijum - 47 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 22 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 65 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 20 g
Energetska vrednost porcije - 60 kcal
Natrijum - 23.5 mg
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 11 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 9.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 32.5 %
Vlakna - 0.5 g