Krompir izrendati u činiju. Dodati jaje, dodatak za jelo, sir, palentu i brašno.
Umesiti testo i ukoliko treba doliti malo vode, da bi testo bilo rastresitije.
Na radnoj površini razviti testo, isećina manje komade i uvijati u razne oblike (zečije uši).
U činijici pomešati belance i susam.
Ređati pecivo u tepsiju obloženu papirom za pečenje, premazati umućenim belancetom i ispeći u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 25 minuta.
Servirati pecivo toplo ili hladno.
Porcija za odraslu osobu - 55 g
Energetska vrednost porcije - 110 kcal
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 20 %
Masti - 2 g
Masti (%) - 18 %
Monoenoic - 0 mg
Holesterol - 13 mg
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 62 %
Natrijum - 35 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 27.5 g
Energetska vrednost porcije - 55 kcal
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 10 %
Masti - 1 g
Masti (%) - 9 %
Monoenoic - 0 mg
Holesterol - 6.5 mg
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Natrijum - 17.5 mg
Vlakna - 0.5 g