Sir izgnječiti viljuškom.
Penasto umutiti belanca, dodati žumanca, a zatim i preostale sastojke: obe vrste brašna, palentu, ulje, so, prašak za pecivo, iseckanu ljutu papričicu i jogurt (ako je smesa gusta doliti jogurt).
Kalup za mafine premazati uljem, posuti brašnom i puniti kalupe do 2/3 visine pripremljenom smesom.
Mafine peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 30 minuta.
Servirati mafine uz krišku mladog sira.
Porcija za odraslu osobu - 80 g
Energetska vrednost porcije - 110 kcal
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 16 %
Masti - 5 g
Masti (%) - 44 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 28 mg
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Natrijum - 128 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 55 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 8 %
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 14 mg
Ugljeni hidrati - 5.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Natrijum - 64 mg
Vlakna - 0.5 g