U činiji umutiti brašno, margarin i sitan sir, dodati so, biber i tucanu ljutu papriku, napraviti meko testo i ostaviti da odstoji u frižideru oko sat vremena.
Razvući testo, modlicom vaditi perece, ređati u podmazan pleh i premazati belancetom.
Perece peći u rerni zagrejanoj na 180°C dok ne porumene.
Porcija za odraslu osobu - 30 g
Energetska vrednost porcije - 92 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 13 %
Masti - 4 g
Masti (%) - 43 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 6 mg
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 44 %
Natrijum - 96 mg
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 15 g
Energetska vrednost porcije - 46 kcal
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Masti - 2 g
Masti (%) - 21.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 3 mg
Ugljeni hidrati - 5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Natrijum - 48 mg
Vlakna - 0 g