U dublju činiju staviti brašno, dodati kvasac, šećer, so, ulje, paradajz pire i vodu. Umesiti glatko i vazdušasto testo.
Premesiti na radnoj površini, blago ga razvući oklagijom i staviti u pripremljen kalup. Ostaviti testo na toplom mestu oko pola sata da se udvostruči.
Premazati hleb umućenim belancetom, posuti makom i peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 45 minuta.
Pečen hleb prohladiti i uviti u pamučnu krpu.
Tomato hleb servirati uz bilo koji obrok tokom dana.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Natrijum - 103 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 44 g
Ugljeni hidrati (%) - 76 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Natrijum - 51.5 mg
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 6 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Vlakna - 0.5 g