Toggle Navigation

 

Kroketi sa sirom

Imaju samo jednu manu - brzo nestaju sa tanjira.

Plativoo
Priprema

Krompir izgnječiti u pire. Dodati brašno, sitan sir, puter, žumanca, so i biber.

Umesiti smesu, oblikovati krokete, uvaljati u brašno, prezle i jaja i ispržiti na vrelom ulju.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 40 g

Energetska vrednost porcije - 70 kcal

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 13 %

Masti - 1 g

Masti (%) - 20 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 24 mg

Ugljeni hidrati - 11 g

Ugljeni hidrati (%) - 67 %

Natrijum - 23 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 20 g

Energetska vrednost porcije - 35 kcal

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 6.5 %

Masti - 0.5 g

Masti (%) - 10 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 12 mg

Ugljeni hidrati - 5.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 33.5 %

Natrijum - 11.5 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

40

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 750 g barenog krompira
    • 400 g belog pšeničnog brašna
    • 100 g sitnog sira
    • 40 g putera
    • 2 žumanceta
    • 2 jajeta
    • 50 g prezli
    • biber
    • dodatak za jelo
Ključne reči:
krompir sitan sir žumanca brašno