U toplo mleko staviti kvasac i šećer i staviti da kvasac nabubri.
Zatim dodati mast, jaja, vanil šećer, so i brašno. Umesiti meko testo i ostaviti oko sat vremena da se udvostruci.
Razviti testo na deblji list i modlom za krofne vaditi krugove testa. Poređati testo na krpu, poklopiti drugom krpom i ostaviti još malo da testo naraste.
Nakon toga peći krofne u vrelom ulju. Pečene krofne ređati na papirni ubrus da upije višak masnoće.
Krofne posluziti dok su tople.
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Natrijum - 51 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 23 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 72 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 35 g
Energetska vrednost porcije - 100 kcal
Natrijum - 25.5 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 8 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 11.5 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 17.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Vlakna - 0.5 g