Rastopiti kvasac sa šećerom, mlakim mlekom i vodom i ostaviti da uskisne.
U posudu staviti brašno, posoliti, sipati ulje, dodati uskisli kvasac i mesiti dok se ne dobije kompaktno testo. Testo podeliti na 6 jednakih delova (jufki) i ostaviti na toplom mestu oko pola sata, da se udvostruči.
U činiji penasto umutiti margarin. Razviti oklagijom jufku po jufku, svaku tanko premazati margarinom i stavljati jednu na drugu (poslednju jufku nije potrebno premazati). Ostaviti testo na toplom mestu još oko pola sata.
Razviti testo na pobrašnjenoj površini do precnika 80 cm i iseći na trouglove. Filovati trouglove nadevom od sitnog sira i iseckane šunkarice, uviti i staviti u pripremljenu tepsiju.
Kroasane premazati umućenim jajetom i peći u rerni zagrejanoj na 180°C dok ne porumene.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Natrijum - 151 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 59 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 10 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 105 kcal
Natrijum - 75.5 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 29.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 5 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 8.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %
Vlakna - 0.5 g