U dublju činiju staviti brašno, jaje, rastopljen margarin, susam, suvi kvasac, šećer i so, promešati i uz
dolivanje mlake vode umesiti glatko testo. Ostaviti na toplom mestu da se udvostruči.
Premesiti testo, razviti na list debljine 1 cm i iseći na trake. Uviti po tri trake u pletenicu i ostaviti 20 minuta da odstoje.
Pletenice peći u dubokom zagrejanom ulju dok ne porumene.
Ocediti na papirnim kuhinjskim ubrusima i servirati uz kiselu pavlaku ili kečap.
Porcija za odraslu osobu - 30 g
Energetska vrednost porcije - 100 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 11 %
Masti - 3 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 7 mg
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 57 %
Natrijum - 43 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 15 g
Energetska vrednost porcije - 50 kcal
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 3.5 mg
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 28.5 %
Natrijum - 21.5 mg
Vlakna - 0.5 g