Penasto umutiti belanca, dodati žumanca i umutiti.
Dodati sir, brašno, prašak za pecivo, jogurt i ulje i sastojke promešati žicom za mućenje. Na kraju u smesu dodati sitno iseckane sledeće sastojke: slaninu, dimljeni vrat, pečenicu, pečenu papriku i krastavce.
Dobro promešati i razliti u premazanu tepsiju.
Pitu peći na 200°C oko 30 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 60 g
Energetska vrednost porcije - 137 kcal
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 16 %
Masti - 8 g
Masti (%) - 50 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 37 mg
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 34 %
Natrijum - 220 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 30 g
Energetska vrednost porcije - 68.5 kcal
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 8 %
Masti - 4 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 18.5 mg
Ugljeni hidrati - 6 g
Ugljeni hidrati (%) - 17 %
Natrijum - 110 mg
Vlakna - 0.5 g