U posudu staviti brašno, prašak za pecivo, rastopljeni puter, jaje i dva žumanca, mleveni kikiriki (deo ostaviti za posipanje) i ako je potrebno dolivati vodu da bi se umesilo glatko testo.
Ostaviti testo da odstoji oko 20 minuta.
Razviti testo oklagijom na debljinu od 1 cm, vaditi perece modlicom i ređati u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Premazati umućenim belancetom, posuti mlevenim kikirikijem i peći u zagrejanoj rerni dok ne porumene.
Porcija za odraslu osobu - 30 g
Energetska vrednost porcije - 140 kcal
Natrijum - 80 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 51 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 37 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 15 g
Energetska vrednost porcije - 70 kcal
Natrijum - 40 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 25.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 18.5 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %
Vlakna - 0.5 g