Kvasac razmrviti, posuti sa malo šećera, dodati malo mlakog mleka i ostaviti oko 10 minuta da uskisne.
U činiju staviti brašno, jaja, so, pripremljen kvasac, ulje i mlako mleko i umesiti glatko testo. Testo premesiti, razvući oklagijom i narendati deo margarina. Preklopiti testo, ostaviti oko 15 minuta, a zatim ponovo razviti oklagijom na list debljine 1 cm. Izrendati margarin i ponovo preklopiti. Postupak ponavljati minimum četiri puta.
Napraviti loptice od testa, razvući, iseći na 8 trouglova i uviti kiflice.
Kiflice ređati u pripremljen pleh, preko svake narendati preostali margarin i peći oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200°C.
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 105 kcal
Natrijum - 51 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 43 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 13 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 48 %
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 20 g
Energetska vrednost porcije - 52.5 kcal
Natrijum - 25.5 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 21.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 6.5 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Ugljeni hidrati - 8.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 0 g