Sjediniti šećer, mleko i kvasac i ostaviti da proradi.
Zatim dodati brašno, ulje, 1 jaje, so i umesiti glatko testo.
Ostaviti oko 2 sata da odstoji kako bi se testo udvostručilo.
Testo razvući na debljinu od 0,5 cm, iseći na pravougaonike (4x8 cm). U jedan kraj staviti po kockicu gorgonzole, premazati ivice razmućenim jajetom i preklopiti.
Jastučiće staviti u pleh prekriven papirom za pečenje, ostaviti malo da narastu, premazati jajetom i ispeći u zagrejanoj rerni na 180*c, oko 25 minuta.
Servirati tople jastučiće na tanjir i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 12 %
Masti - 12 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 43 mg
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 50 %
Natrijum - 467 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 140 kcal
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 6 %
Masti - 6 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 21.5 mg
Ugljeni hidrati - 17.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Natrijum - 233.5 mg
Vlakna - 0.5 g