U činiji sjediniti sitan sir, pavlaku, jaje, susam, parmezan i ulje, dobro promešati i pripremiti fil za pitu.
U drugoj činijici sjediniti jaje, griz, mleko, ulje i prašak za pecivo, promešati i napraviti preliv za kore.
Jednu koru staviti na radnu površinu, premazati prelivom, preklopiti drugom korom i tako četiri puta. Rasporediti deo fila od sira, urolati i staviti rolat u tepsiju. Napraviti rolate dok se ne utroše svi sastojci. Svaki rolat premazati prelivom, posuti susamom i staviti da se peče u zagrejnu rernu na 220*C, oko 30 minuta.
Iseći rolate na manju parčad i servirati. Italijansku pitu sa sirom poslužiti toplu.
Pogledajte još: Saveti zlata vredni - kako da napravite savršeno pecivo.
Porcija za odraslu osobu - 140 g
Energetska vrednost porcije - 320 kcal
Natrijum - 591 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 47 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 43 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 29 g
Ugljeni hidrati (%) - 37 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 160 kcal
Natrijum - 295.5 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 23.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 21.5 mg
Belančevine - 6.5 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 14.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 18.5 %
Vlakna - 0.5 g